Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sklep Przy Wylaczonym Kompie;)

Mich4l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIemka ludzie.

A wiec tak kiedys gdzies czytalem temat ze jakos sie robilo ze mozna bylo miec kompa wylaczonego calkiem a sklep w metinie dalej stal. jak to sie robilo ? bo jak odlaczam kabel od modemu podczas gry to sklep znika ;)

+

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

A mi nie znika :)

Czasami jak mam jakiś brak internetu to potem pisze : twoje konto jest połączone ;)

Ja tak raz [ przez przypadek ] zostawiłem sklepik . ale pewnie go i tak wywalilo.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano
Opublikowano

Nie wiem czy działa czy nie ale zapewne chodzi tu o takie coś jak Hibernacja, Uśpij, a w przypadku mojego systemu - Windows XP - Stan Wstrzymania. Ciekawe czy jak się da się Przełącz Użytkownika (też na XP) to sklepik nadal bd. stał ;D

Opublikowano

Czasami jak mam jakiś brak internetu to potem pisze : twoje konto jest połączone ;)

Ja tak raz [ przez przypadek ] zostawiłem sklepik . ale pewnie go i tak wywalilo.

no ja wlasnie mam tak samo xD

bo czasami mi neostrade rozlacza potem loguje sie i TWOJE KONTO JEST POLĄCZONE :)

userbarwb.png

Opublikowano

@UP nie znasz się to nie odzywaj się tak pewnie.

Jak masz napis twoje konto jest połączone to na twoim koncie które "jest połączone" zostaje wylogowywane w ciągu 3 sekund.

CZYLI JAKBY TO DZIAŁAŁO (w co wątpię)

Musielibyśmy po odłączeniu neta nic nie robić.

Ale raczej się nie da bo to działa na zasadzie

-buy request.

-buy accept.

(przykładowo)

a nawet jeśli nie to by tą postać wyjebało po 1 itemku sprzedanym bo serwer nie ma gdzie pokazać tego, że 0% podatku od sprzedaży.

To moje zdanie :)

Opublikowano

Teraz to już nie działa.....

Jakieś dwa lata temu działało,co potwierdzam,wystarczyło odłączyć kabel USB/ethernet z internetu od komputera,wtedy do serwera nie docierała wiadomość o wylogowaniu,i sklep stał dalej.

Jednak od jakiegoś czasu konta,które nie wysyłają pakietów do serwera po jakimś czasie się rozłączają.

Najlepiej niech kilka osób potwierdzi,że ten sposób już nie działa,i temat moim zdaniem do zamknięcia.

@UP

Jesteś na dobrym tropie,jednak to nie tak działa..... :P.

Serwer wysyła tekst do klienta,lecz nie oczekuje od niego odpowiedzi,więc nic się nie dzieje.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

Jakieś pare miesięcy temu zrobili taki update że nie wywalało postaci jeśli ktoś inny chcial się zalogowac. było to krótko z powodu nieskutecznosci .

Raz mnie wywaliło i uwierz że postać stala dobre 30 minut jak nie więcej. podszedłem inną postacią koło niej i ta postać stała i stała...a ja za chiny ludowe nie mogłem się na nią dostac. Ale bylo to bardzo krótko może pare dni.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Teraz to już nie działa.....

Jakieś dwa lata temu działało,co potwierdzam,wystarczyło odłączyć kabel USB/ethernet z internetu od komputera,wtedy do serwera nie docierała wiadomość o wylogowaniu,i sklep stał dalej.

Jednak od jakiegoś czasu konta,które nie wysyłają pakietów do serwera po jakimś czasie się rozłączają.

Najlepiej niech kilka osób potwierdzi,że ten sposób już nie działa,i temat moim zdaniem do zamknięcia.

@UP

Jesteś na dobrym tropie,jednak to nie tak działa..... :P.

Serwer wysyła tekst do klienta,lecz nie oczekuje od niego odpowiedzi,więc nic się nie dzieje.

Mówiłem, że to tylko moje skromne zdanie :)

Joaquin Phoenix - Musiałem kopiuj wklej bo nie chciało mi się myśleć jak wpisać twój nick ^^ co do topa - Ale chodzi ci o to, że ta postać tam stała a ty nie miałeś twoje konto jest połączone i poszedłeś sprawdzić? Jeśli tak to może tak się stało przez laga serwera czy coś. Kiedyś też tak miałem na csyt2 ale inaczej. Przykład. Idę na sh do m1 nagle nikt się nie rusza i mnie loga po 2 minutach. Tamten serw mógł być bardziej obciążony... ale powiedz co się stało u ciebie bo dużo nie wynika z tego co piszesz ^^

Opublikowano

Wiadomo, że nie działa. To działa na takiej zasadzie, ze serwer co jakiś czas odpytuje klientów wysyłając do nich pakiet kontrolny. Jeśli klient odpowie to połączenie jest cały czas, jeśli nie połączenie jest zrywane.

Często jest tak, że jak nas chamsko wywali czy komp się wyłączy podczas gry to nasza postać będzie nadal w grze (czy tam sklep) dopóty nas nie odpyta serwer, brak odpowiedzi = kick :P I nie ma na to sposobu ;]

Jedyny sposób to zostawić kompa na noc ;]

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

@Topic ja niewiem, mi działa na stanie wstrzymania :P

Na FB kiedyś się tak łowiło

Ale : Na kompie odpaliłem sklep i włączyłem stan wstrzymania

Na lapie wbiłem na to samo ch innym kontem i ? sklep stał

Test był 5paź tego roku ;)

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Można też tak że postaw sklep i zminimalizuj metina i wyłącz kompa na przełączniku z tyłu komputera (I:O) i klient

nie zdąży się wyłączyć bo odciąłeś zasilanie :)

Ale tak jak Andrzej napisał o tych pakietach , to prawda ale na chwile przy wyłączonym kompie moim sposobem to tylko na chwile postoi aż

do wysłania pakietu kontrolnego :)

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...